ZS w Iwoniczu
zs@iwonicz.pl, 13 4351811

foto1

Nasza szkoła - Twój wybór

foto1

Nowoczesne pracownie językowe

foto1

Pracownie technologii gastronomicznej i obsługi konsumenta

foto1

Nowoczesne warsztaty szkolne

foto1

Strzelnica, hala i obiekty sportowe Orlik 2012



Technika Zawodowe

technik: pojazdów samochodowych, mechanizacji rolnictwa i agrotroniki, żywienia i usług gastronomicznych, informatyk, architektury krajobrazu; ekonomista, logistyk, rolnik

Czytaj więcej

Liceum Ogólnokształcące

oddział mundurowy o profilu bezpieczeństwo wewnętrzne; oddział sportowy

Czytaj więcej

Branżowa Szkoła I Stopnia

zawód: mechanik pojazdów samochodowych; mechanik - operator pojazdów i maszyn rolniczych; kierowca mechanik; operator maszyn i urządzeń do robót ziemnych i drogowych

Czytaj więcej

Oferta dodatkowa

bezpłatny internat, prawo jazdy; udział w projektach współfinansowanych przez UE w ramach EFS, Erasmus+; dodatkowe zajęcia dydaktyczne

Czytaj więcej
Finansujemy koszty zakwaterowania w internacie uczniom klas pierwszych. Finansujemy również koszty dojazdu do szkoły uczniom klas pierwszych.

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
 Uczniowie technikum żywienia i usług gastronomicznych uczestniczyli w ramach realizowanego w naszej szkole projektu Interreg w trzech kursach gastronomicznych. Kursy zostały przeprowadzone przez szkoleniowców z Podkarpackiej Akademii Kulinarnej i Konsultingowej. Mimo trudnej sytuacji pandemicznej udało się zrealizować zaplanowane działania w sposób zdalny przy pomocy narzędzi multimedialnych i platformy ZOOM. Grupa uczniów ze szkoły partnerskiej z Sabinova na Słowacji brała udział w kursach w sposób zdalny a kolejno w swoich szkolnych pracowniach gastronomicznych wykonywała potrawy zgodne z tematyką kursów. 

Zostały zrealizowane następujące działania:

  • Szkolenie w czekoladzie
  • Szkolenie z wyrobu wędlin
  • Szkolenie z wyrobu ekologicznych produktów mlecznych

 Dodatkowo uczniowie mieli możliwość uczestniczyć w wycieczce do Rzeszowa na Międzynarodowe Targi Produktów i Żywności Wysokiej Jakości EKOGALA. Atrakcją był również spacer po Rzeszowskiej Starówce wraz przewodnikiem który przybliżył uczniom historię miasta Rzeszowa. Młodzież zwiedziła również Port Lotniczy w ,,Rzeszów-Jasionce”.

  • Szkolenie w czekoladzie

  • Szkolenie z wyrobu wędlin

 

  • Szkolenie z wyrobu ekologicznych produktów mlecznych

 

  • Wycieczka na Międzynarodowe Targi Produktów i Żywności Wysokiej Jakości EKOGALA