ZS w Iwoniczu
zs@iwonicz.pl, 13 4351811

foto1

Nasza szkoła - Twój wybór

foto1

Nowoczesne pracownie językowe

foto1

Pracownie technologii gastronomicznej i obsługi konsumenta

foto1

Nowoczesne warsztaty szkolne

foto1

Strzelnica, hala i obiekty sportowe Orlik 2012



Technika Zawodowe

technik: pojazdów samochodowych, mechanizacji rolnictwa i agrotroniki, żywienia i usług gastronomicznych, informatyk, architektury krajobrazu; ekonomista, logistyk, rolnik

Czytaj więcej

Liceum Ogólnokształcące

oddział mundurowy o profilu bezpieczeństwo wewnętrzne; oddział sportowy

Czytaj więcej

Branżowa Szkoła I Stopnia

zawód: mechanik pojazdów samochodowych; mechanik - operator pojazdów i maszyn rolniczych; kierowca mechanik; operator maszyn i urządzeń do robót ziemnych i drogowych

Czytaj więcej

Oferta dodatkowa

bezpłatny internat, prawo jazdy; udział w projektach współfinansowanych przez UE w ramach EFS, Erasmus+; dodatkowe zajęcia dydaktyczne

Czytaj więcej
Finansujemy koszty zakwaterowania w internacie uczniom klas pierwszych. Finansujemy również koszty dojazdu do szkoły uczniom klas pierwszych.

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
5

   8 września 2013r. na stadionie LKS „Iwonka” Iwonicz odbyły się I Powiatowe Targi Kulinariów pod hasłem „ Regionalne smaki i gusta grzyby, groch, cebula, kapusta”. W Targach udział wzięły Koła Gospodyń Wiejskich i Stowarzyszenia z powiatu krośnieńskiego oraz szkoły: ZS w Iwoniczu i ZSGH z Iwonicza Zdroju.

   Główną ideą przedsięwzięcia jest promocja produktów wytwarzanych tradycyjnymi metodami na terenie powiatu krośnieńskiego, stanowiących element dziedzictwa kulinarnego naszego regionu. 

   Przygotowaniem wybranych potraw kuchni regionalnej Podkarpacia zajęli się uczniowie kl.IV technikum żywienia pod opieką nauczycieli p.Małgorzaty Sroki i Anny Korbeckiej. Dekorację stoiska szkoły na stadionie przygotowali uczniowie kl II TŻiUG wraz z opiekunami: M Sroką, A. Korbecką, J. Półchłopek, J. Winiarskim, R. Kielarem. Przygotowane potrawy cieszyły się dużym zainteresowaniem i bardzo szybko znikły ze stołu. Zapraszamy do wypróbowania i włączenia ich do swojego jadłospisu. Receptury prezentowanych potraw zamieszczamy poniżej.

   Projekt organizowany był przez Starostwo Powiatowe w Krośnie w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej.