Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 
 Uczniowie klasy II technikum weterynaryjnego odwiedzili Rodzinne Gospodarstwo Ekologiczne FIGA w Mszanie. Gospodarstwo zajmuje się chowem kóz i krów, a z pozyskanego mleka produkuje sery białe, sery podpuszczkowe (bundz i bryndza), sery dojrzewające, sery wołoskie i farmerskie, twarożki, domowe masło, surowe mleko, serwatkę.
 Dzięki uprzejmości pana Tomasza Maziejuka, uczniowie mieli możliwość zapoznania się z historią gospodarstwa, obejrzeli pomieszczenia gospodarskie, a także odwiedzili przetwórnię, w której produkowane są m.in. sery. Nie zabrakło także karmienia i głaskania kóz i małych koźlątek.

437778127_1502609240678900_3116429656908533702_n.jpg 437986448_420292030609924_5796694320315134039_n.jpg 438124899_2625155950984463_4977341223232126124_n.jpg