Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

 

 

W dniu 23.10.2019 r. w naszej szkole w ramach realizacji programu Interreg pan Jacek Świerk z Podkarpackiej Akademii Kulinarnej przeprowadził warsztaty z przygotowywania przetworów owocowych i warzywnych. Uczniowie naszej szkoły z technikum żywienia i usług gastronomicznych jak i goście z partnerskiej szkoły z Sabinova na Słowacji przygotowywali soki owocowo-warzywne, sałatki które można w słoikach po zapasteryzowaniu przechowywać całą zimę i kiszone pomidory zielone. Zostali zapoznali z walorami zdrowotnymi produktów kiszonych i bogaci w nowe umiejętności potwierdzili że chętnie będą przygotowywać własne konfitury i przetwory warzywne.

 

 

DSC08332.jpg DSC08333.jpg DSC08335.jpg

DSC08337.jpg DSC08340.jpg DSC08344.jpg

DSC08347.jpg