ZS w Iwoniczu
zs@iwonicz.pl, 13 4351811
Technika Zawodowe, zawód: technik ekonomista, architektury krajobrazu, informatyk, pojazdów samochodowych, mechanizacji rolnictwa i agrotroniki, żywienia i usług gastronomicznych, logistyk. Liceum Ogólnokształcące: oddział mundurowy o profilu bezpieczeństwo wewnętrzne, oddział sportowy. Branżowa Szkoła I Stopnia: kierowca mechanik, mechanik - operator pojazdów i maszyn rolniczych, mechanik pojazdów samochodowych, operator maszyn i urządzeń do robót ziemnych i drogowych
Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 


 W dniu 22 marca 2018 roku uczniowie Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych pod opieką nauczycieli: Marii Harłacz i Krystyny Kubit po raz kolejny uczestniczyli w Akademickich Dniach Nauki w Instytucie Zdrowia i Gospodarki w PWSZ w Krośnie.
 Jednym z ważniejszych wydarzeń tego dnia była III edycja konkursu „Studencka Bomba Witaminowa”. Naszą szkołę reprezentował zespół w składzie: Paula Kulisz i Justyna Dubiel (kl. III TŻiUG) oraz Diana Węgrzyn (kl. II TŻiUG).

 W ramach konkursu uczennice przygotowały dwie sałatki owocowo-warzywne z udziałem sera twarogowego i czekolady, które zarówno pod względem smaku, wyglądu i oryginalności zachwyciły jury.

 Uczennice zajęły I miejsce i otrzymały dyplomy oraz ciekawe nagrody. Natomiast nasza szkoła za zajęcie I miejsca otrzymała symboliczną chochlę. Dziękujemy im i gratulujemy.
  Ponadto uczniowie brali udział w ciekawych zajęciach warsztatowych takich jak:

  • „Miody i ziołomiody”, prowadzonych przez absolwenta naszej szkoły, obecnie zastępcę dyrektora PODR w Boguchwale, dr inż. Janusza Kilara; uczniowie poznali tajniki pszczelarstwa i degustowali różne gatunki miodów i ziołomiodów;
  • „Ratownictwo to dla każdego zadanie” - uczniowie pod kierunkiem nauczycieli i studentów wydziału pielęgniarstwa ćwiczyli udzielanie pierwszej pomocy zarówno osobom dorosłym, jak i dzieciom;
  • „Jak zrobić emulsję kosmetyczną?” - uczniowie pod kierunkiem pracowników laboratorium PWSZ samodzielnie wykonywali kule do kąpieli.

 Dodatkową atrakcją były zajęcia prowadzone przez baristów firmy Sogno Caffe, podczas których uczniowie poznali tajniki parzenia kawy oraz uczestniczyli w jej degustacji.
 Zajęcia prowadzone w ramach Akademickich Dni Nauki cieszyły się dużym zainteresowaniem uczniów. Pozwoliły na zdobycie wiedzy i umiejętności, a także służyły dobrej zabawie.