Głównym celem było zwiedzenie ekspozycji targów Polagra-Food i uczestniczenie w organizowanym dla uczniów szkół gastronomicznych Dniu Młodej Gastronomii. W ramach pokazów:
młodzież miała okazję obejrzeć mistrzowskie pokazy sztuki kucharskiej, cukierniczej i wirtuożerii baristów oraz brać udział w degustacjach przygotowywanych na ich oczach potraw. Uczniowie wzięli również udział w konkursach i zdobyli 2 puchary:
Dużym zainteresowaniem cieszyła się prezentacja nowoczesnych urządzeń gastronomicznych takich słynnych firm jak Unilever, Dora Metal ... Uczestnicy wycieczki odwiedzili również Gniezno i Poznań, gdzie z przewodnikiem zwiedzili najciekawsze zabytki związane z historią Polski (Katedra Gnieżnieńska wraz z podziemiami, Starówka Poznańska, Ostrów Tumski i Katedra Poznańska). Bardzo atrakcyjne dla młodzieży okazało się muzeum A.Fiedlera w Pusznykowie k. Poznania gdzie zostały zgromadzone eksponaty i repliki zabytków kultury z ałego świata np. okręt K.Kolumba, kalendarz Majów, rzeżba z Wyspy Wielkanocnej ... . Wszyscy chętnie obejrzeli również piekny zamek i arboretum w Kurniku z niespotykanymi okazami drzew i roślin parkowych. Relacja foto
| ||
|