|
W ramach konkursu uczennice przygotowały dwie sałatki owocowo-warzywne z udziałem sera twarogowego i czekolady, które zarówno pod względem smaku, wyglądu i oryginalności zachwyciły jury.
Uczennice zajęły I miejsce i otrzymały dyplomy oraz ciekawe nagrody. Natomiast nasza szkoła za zajęcie I miejsca otrzymała symboliczną chochlę. Dziękujemy im i gratulujemy.
Ponadto uczniowie brali udział w ciekawych zajęciach warsztatowych takich jak:
- „Miody i ziołomiody”, prowadzonych przez absolwenta naszej szkoły, obecnie zastępcę dyrektora PODR w Boguchwale, dr inż. Janusza Kilara; uczniowie poznali tajniki pszczelarstwa i degustowali różne gatunki miodów i ziołomiodów;
- „Ratownictwo to dla każdego zadanie” - uczniowie pod kierunkiem nauczycieli i studentów wydziału pielęgniarstwa ćwiczyli udzielanie pierwszej pomocy zarówno osobom dorosłym, jak i dzieciom;
- „Jak zrobić emulsję kosmetyczną?” - uczniowie pod kierunkiem pracowników laboratorium PWSZ samodzielnie wykonywali kule do kąpieli.
Dodatkową atrakcją były zajęcia prowadzone przez baristów firmy Sogno Caffe, podczas których uczniowie poznali tajniki parzenia kawy oraz uczestniczyli w jej degustacji.
Zajęcia prowadzone w ramach Akademickich Dni Nauki cieszyły się dużym zainteresowaniem uczniów. Pozwoliły na zdobycie wiedzy i umiejętności, a także służyły dobrej zabawie.