ZS w Iwoniczu
zs@iwonicz.pl, 13 4351811

foto1

Nasza szkoła - Twój wybór

foto1

Nowoczesne pracownie językowe

foto1

Pracownie technologii gastronomicznej i obsługi konsumenta

foto1

Nowoczesne warsztaty szkolne

foto1

Strzelnica, hala i obiekty sportowe Orlik 2012



Technika Zawodowe

technik: pojazdów samochodowych; mechanizacji rolnictwa i agrotroniki; żywienia i usług gastronomicznych; informatyk; architektury krajobrazu; ekonomista; logistyk

Czytaj więcej

Liceum Ogólnokształcące

oddział mundurowy o profilu bezpieczeństwo wewnętrzne; oddział sportowy

Czytaj więcej

Branżowa Szkoła I Stopnia

zawód: mechanik pojazdów samochodowych; mechanik - operator pojazdów i maszyn rolniczych; kierowca mechanik

Czytaj więcej

Oferta dodatkowa

bezpłatny internat, prawo jazdy; udział w projektach współfinansowanych przez UE w ramach EFS, Erasmus+; dodatkowe zajęcia dydaktyczne

Czytaj więcej
Technika Zawodowe, zawód: technik ekonomista, architektury krajobrazu, informatyk, pojazdów samochodowych, mechanizacji rolnictwa i agrotroniki, żywienia i usług gastronomicznych, logistyk. Liceum Ogólnokształcące: oddział mundurowy o profilu bezpieczeństwo wewnętrzne, oddział sportowy. Branżowa Szkoła I Stopnia: kierowca mechanik, mechanik - operator pojazdów i maszyn rolniczych, mechanik pojazdów samochodowych, mechanik maszyn i urządzeń drogowych

Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 


 W dniu 22 marca 2018 roku uczniowie Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych pod opieką nauczycieli: Marii Harłacz i Krystyny Kubit po raz kolejny uczestniczyli w Akademickich Dniach Nauki w Instytucie Zdrowia i Gospodarki w PWSZ w Krośnie.
 Jednym z ważniejszych wydarzeń tego dnia była III edycja konkursu „Studencka Bomba Witaminowa”. Naszą szkołę reprezentował zespół w składzie: Paula Kulisz i Justyna Dubiel (kl. III TŻiUG) oraz Diana Węgrzyn (kl. II TŻiUG).

 W ramach konkursu uczennice przygotowały dwie sałatki owocowo-warzywne z udziałem sera twarogowego i czekolady, które zarówno pod względem smaku, wyglądu i oryginalności zachwyciły jury.

 Uczennice zajęły I miejsce i otrzymały dyplomy oraz ciekawe nagrody. Natomiast nasza szkoła za zajęcie I miejsca otrzymała symboliczną chochlę. Dziękujemy im i gratulujemy.
  Ponadto uczniowie brali udział w ciekawych zajęciach warsztatowych takich jak:

  • „Miody i ziołomiody”, prowadzonych przez absolwenta naszej szkoły, obecnie zastępcę dyrektora PODR w Boguchwale, dr inż. Janusza Kilara; uczniowie poznali tajniki pszczelarstwa i degustowali różne gatunki miodów i ziołomiodów;
  • „Ratownictwo to dla każdego zadanie” - uczniowie pod kierunkiem nauczycieli i studentów wydziału pielęgniarstwa ćwiczyli udzielanie pierwszej pomocy zarówno osobom dorosłym, jak i dzieciom;
  • „Jak zrobić emulsję kosmetyczną?” - uczniowie pod kierunkiem pracowników laboratorium PWSZ samodzielnie wykonywali kule do kąpieli.

 Dodatkową atrakcją były zajęcia prowadzone przez baristów firmy Sogno Caffe, podczas których uczniowie poznali tajniki parzenia kawy oraz uczestniczyli w jej degustacji.
 Zajęcia prowadzone w ramach Akademickich Dni Nauki cieszyły się dużym zainteresowaniem uczniów. Pozwoliły na zdobycie wiedzy i umiejętności, a także służyły dobrej zabawie.