ZS w Iwoniczu
zs@iwonicz.pl, 13 4351811

foto1

Nasza szkoła - Twój wybór

foto1

Nowoczesne pracownie językowe

foto1

Pracownie technologii gastronomicznej i obsługi konsumenta

foto1

Nowoczesne warsztaty szkolne

foto1

Strzelnice: wirtualna i sportowa (śrutowa), hala i obiekty sportowe Orlik 2012, siłownia: plenerowa i kryta



Technika Zawodowe

technik: informatyk, mechanizacji rolnictwa i agrotroniki, pojazdów samochodowych, żywienia i usług gastronomicznych,

Czytaj więcej

Liceum Ogólnokształcące

mundurowe o profilu bezpieczeństwo wewnętrzne; sportowe; komunikacyjno - multimedialne

Czytaj więcej

Branżowa Szkoła

mechanik pojazdów samochodowych; mechanik-operator pojazdów i maszyn rolniczych; monter zabudowy i robót wykończeniowych w budownictwie

Czytaj więcej

Oferta dodatkowa

Bezpłatne: prawoo jazdy; pobyt w internacie; dojazd do szkoły. Praktyki i wycieczki zagraniczne: Interreg, Erasmus++, kursy ECDL, koła zaintersowań.

Czytaj więcej
Finansujemy koszty zakwaterowania w internacie uczniom klas pierwszych. Finansujemy również koszty dojazdu do szkoły uczniom klas pierwszych.
Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 


 W dniu 22 marca 2018 roku uczniowie Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych pod opieką nauczycieli: Marii Harłacz i Krystyny Kubit po raz kolejny uczestniczyli w Akademickich Dniach Nauki w Instytucie Zdrowia i Gospodarki w PWSZ w Krośnie.
 Jednym z ważniejszych wydarzeń tego dnia była III edycja konkursu „Studencka Bomba Witaminowa”. Naszą szkołę reprezentował zespół w składzie: Paula Kulisz i Justyna Dubiel (kl. III TŻiUG) oraz Diana Węgrzyn (kl. II TŻiUG).

 W ramach konkursu uczennice przygotowały dwie sałatki owocowo-warzywne z udziałem sera twarogowego i czekolady, które zarówno pod względem smaku, wyglądu i oryginalności zachwyciły jury.

 Uczennice zajęły I miejsce i otrzymały dyplomy oraz ciekawe nagrody. Natomiast nasza szkoła za zajęcie I miejsca otrzymała symboliczną chochlę. Dziękujemy im i gratulujemy.
  Ponadto uczniowie brali udział w ciekawych zajęciach warsztatowych takich jak:

  • „Miody i ziołomiody”, prowadzonych przez absolwenta naszej szkoły, obecnie zastępcę dyrektora PODR w Boguchwale, dr inż. Janusza Kilara; uczniowie poznali tajniki pszczelarstwa i degustowali różne gatunki miodów i ziołomiodów;
  • „Ratownictwo to dla każdego zadanie” - uczniowie pod kierunkiem nauczycieli i studentów wydziału pielęgniarstwa ćwiczyli udzielanie pierwszej pomocy zarówno osobom dorosłym, jak i dzieciom;
  • „Jak zrobić emulsję kosmetyczną?” - uczniowie pod kierunkiem pracowników laboratorium PWSZ samodzielnie wykonywali kule do kąpieli.

 Dodatkową atrakcją były zajęcia prowadzone przez baristów firmy Sogno Caffe, podczas których uczniowie poznali tajniki parzenia kawy oraz uczestniczyli w jej degustacji.
 Zajęcia prowadzone w ramach Akademickich Dni Nauki cieszyły się dużym zainteresowaniem uczniów. Pozwoliły na zdobycie wiedzy i umiejętności, a także służyły dobrej zabawie.