ZS w Iwoniczu
zs@iwonicz.pl, 13 4351811

foto1

Nasza szkoła - Twój wybór

foto1

Nowoczesne pracownie językowe

foto1

Pracownie technologii gastronomicznej i obsługi konsumenta

foto1

Nowoczesne warsztaty szkolne

foto1

Strzelnica, hala i obiekty sportowe Orlik 2012

Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

 W dniach 18-20 października 2017 roku w internacie naszej szkoły odbyło się szkolenie zorganizowane przez Krajowe Centrum Edukacji Rolniczej w Brwinowie. Tematyka szkolenia dotyczyła strategii rozwoju turystyki kulinarnej i enoturystyki na przykładzie regionu Podkarpacia. W zajęciach tych uczestniczyli nauczyciele z różnych regionów Polski, w tym nauczyciele naszej szkoły: Krystyna Kubit i Joanna Półchłopek.

W ramach szkolenia uczestnicy kursu zwiedzili siedlisko Zakucie w Daliowej, gospodarstwo ekologiczne ,,Figa” w Mszanie specjalizujące się w produkcji serów kozich, gospodę ,,Pod Białą Górą”, Muzeum Budownictwa Ludowego w Sanoku i karczmę ,,Jadło Karpackie”. Zachwyceni walorami turystycznymi i smakami regionalnych wyrobów uczestnicy kursu zapoznali się z prężnie rozwijającą się kulturą winiarską naszej okolicy.
 Roman Myśliwiec założyciel Fundacji Na Rzecz Rozwoju i Promocji Winiarstwa Galicja Vitis oraz właściciel winnicy ,,Golesz” w Jaśle zapoznał uczestników szkolenia z techniką uprawy winorośli i produkcją wina w gospodarstwie winiarskim o profilu enoturystycznym.