ZS w Iwoniczu
zs@iwonicz.pl, 13 4351811

foto1

Nasza szkoła - Twój wybór

foto1

Nowoczesne pracownie językowe

foto1

Pracownie technologii gastronomicznej i obsługi konsumenta

foto1

Nowoczesne warsztaty szkolne

foto1

Strzelnice: wirtualna i sportowa (śrutowa), hala i obiekty sportowe Orlik 2012, siłownia: plenerowa i kryta



Technika Zawodowe

technik: informatyk, mechanizacji rolnictwa i agrotroniki, pojazdów samochodowych, żywienia i usług gastronomicznych,

Czytaj więcej

Liceum Ogólnokształcące

mundurowe o profilu bezpieczeństwo wewnętrzne; sportowe; komunikacyjno - multimedialne

Czytaj więcej

Branżowa Szkoła

mechanik pojazdów samochodowych; mechanik-operator pojazdów i maszyn rolniczych; monter zabudowy i robót wykończeniowych w budownictwie

Czytaj więcej

Oferta dodatkowa

Bezpłatne: prawoo jazdy; pobyt w internacie; dojazd do szkoły. Praktyki i wycieczki zagraniczne: Interreg, Erasmus++, kursy ECDL, koła zaintersowań.

Czytaj więcej
Finansujemy koszty zakwaterowania w internacie uczniom klas pierwszych. Finansujemy również koszty dojazdu do szkoły uczniom klas pierwszych.

Ocena użytkowników: 1 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 
image23   W dniu 10 marca 2016r. uczniowie klasy II TŻiUG oraz III TŻiUG/TAK pod opieką nauczycieli: M.Harłacz, K.Kubit, A.Korbeckiej i M.Sroki udali się do PWSZ w Krośnie, gdzie uczestniczyli w zajęciach w ramach Akademickich Dni Nauki. Wysłuchali oni wykładów prof.Kondratowicz-Pietruszki na temat: „Od kakaowca do czekolady” oraz prof.Renaty Tobiasz-Salach – „Produkty owsiane dla zdrowia i urody”

Następnie uczniowie brali udział w warsztatach dotyczących rozpoznawania zapachów, odkrywania tajemnicy ziarna oraz analizy chromatograficznej wód mineralnych. Ciekawym punktem zajęć był konkurs kulinarny pod hasłem „Studencka bomba witaminowa”.

Naszą szkołę reprezentowały dwa zespoły:

  • pierwszy w składzie: Tomasz Jaracz, Marlena Jaworska, Zuzanna Konior
  • a drugi w składzie: Michał Ciupak, Patrycja Czura, Kinga Dobrowolska

Zadaniem konkursowym było wykonanie sałatki owocowo-warzywnej z dowolnie wybranych produktów. Najlepsze zespoły zostały nagrodzone, a wszyscy uczestnicy otrzymali dyplomy i drobne upominki. Zajęcia te cieszyły się dużym zainteresowaniem uczniów.