ZS w Iwoniczu
zs@iwonicz.pl, 13 4351811

foto1

Nasza szkoła - Twój wybór

foto1

Nowoczesne pracownie językowe

foto1

Pracownie technologii gastronomicznej i obsługi konsumenta

foto1

Nowoczesne warsztaty szkolne

foto1

Strzelnica, hala i obiekty sportowe Orlik 2012



Technika Zawodowe

technik: pojazdów samochodowych; mechanizacji rolnictwa i agrotroniki; żywienia i usług gastronomicznych; informatyk; architektury krajobrazu; ekonomista; logistyk

Czytaj więcej

Liceum Ogólnokształcące

oddział mundurowy o profilu bezpieczeństwo wewnętrzne; oddział sportowy

Czytaj więcej

Branżowa Szkoła I Stopnia

zawód: mechanik pojazdów samochodowych; mechanik - operator pojazdów i maszyn rolniczych; kierowca mechanik

Czytaj więcej

Oferta dodatkowa

bezpłatny internat, prawo jazdy; udział w projektach współfinansowanych przez UE w ramach EFS, Erasmus+; dodatkowe zajęcia dydaktyczne

Czytaj więcej
Technika Zawodowe, zawód: technik ekonomista, architektury krajobrazu, informatyk, pojazdów samochodowych, mechanizacji rolnictwa i agrotroniki, żywienia i usług gastronomicznych, logistyk. Liceum Ogólnokształcące: oddział mundurowy o profilu bezpieczeństwo wewnętrzne, oddział sportowy. Branżowa Szkoła I Stopnia: kierowca mechanik, mechanik - operator pojazdów i maszyn rolniczych, mechanik pojazdów samochodowych, mechanik maszyn i urządzeń drogowych

Ocena użytkowników: 1 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 
image23   W dniu 10 marca 2016r. uczniowie klasy II TŻiUG oraz III TŻiUG/TAK pod opieką nauczycieli: M.Harłacz, K.Kubit, A.Korbeckiej i M.Sroki udali się do PWSZ w Krośnie, gdzie uczestniczyli w zajęciach w ramach Akademickich Dni Nauki. Wysłuchali oni wykładów prof.Kondratowicz-Pietruszki na temat: „Od kakaowca do czekolady” oraz prof.Renaty Tobiasz-Salach – „Produkty owsiane dla zdrowia i urody”

Następnie uczniowie brali udział w warsztatach dotyczących rozpoznawania zapachów, odkrywania tajemnicy ziarna oraz analizy chromatograficznej wód mineralnych. Ciekawym punktem zajęć był konkurs kulinarny pod hasłem „Studencka bomba witaminowa”.

Naszą szkołę reprezentowały dwa zespoły:

  • pierwszy w składzie: Tomasz Jaracz, Marlena Jaworska, Zuzanna Konior
  • a drugi w składzie: Michał Ciupak, Patrycja Czura, Kinga Dobrowolska

Zadaniem konkursowym było wykonanie sałatki owocowo-warzywnej z dowolnie wybranych produktów. Najlepsze zespoły zostały nagrodzone, a wszyscy uczestnicy otrzymali dyplomy i drobne upominki. Zajęcia te cieszyły się dużym zainteresowaniem uczniów.